Uw arts heeft het geneesmiddel Efmody® voorgeschreven. Een Efmody® verpakking bevat 50 capsules.

Als gevolg van een wetswijziging verandert de terugbetalingsregeling per 1 januari 2019. Vanaf dat moment gaat de gehele rekening voor uw medicijn naar de zorgverzekering en hoeft u zelf geen betaling meer te doen aan de apotheek. Echter, achteraf ontvangt u een rekening van uw zorgverzekering voor uw eigen bijdrage. Volgens de nieuwe wettelijke regeling geldt dat elke Nederlander maximaal €250,00 eigen bijdrage voor medicijnen moet betalen. De leverancier van Efmody® heeft HEVO Consult gevraagd vanaf 1 maart 2022 de eigen bijdrage per verpakking te vergoeden. Dit houdt in dat u de maximale eigen bijdrage van €250,- vergoed krijgt.

Stichting Terugbetalingsregelingen HEVO Consult maakt het te vergoeden bedrag over op uw rekening. Uw aanvraag dient binnen 3 maanden na de datum van levering ingestuurd te zijn.

Hoe komt u voor terugbetaling in aanmerking?

Eerste recept

Bij uw eerste levering ontvangt u van uw arts een declaratieformulier dat u zelf moet invullen; u of uw apotheker plakt hier het etiket op van de geleverde medicijnen. Dit document kunt u ook zelf downloaden op de formulieren pagina. Dit formulier stuurt u in een gesloten envelop naar HEVO consult (Stichting terugbetalingsregelingen), Antwoordnummer 325, 4200 VB Gorinchem of u mailt dit formulier naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Herhaalrecept

Voor iedere volgende levering dat deze eigen bijbetaling nog van toepassing is, kunt u de HEVO webapp gebruiken of mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hiervoor is een scan of foto van het etiket van de apotheek nodig. U mag uiteraard ook per post uw declaratie Efmody® opsturen.

Heeft u vragen? Neem contact op met HEVO Consult 0183-619810 .

Persoonsgegevens worden strikt vertrouwelijk door Stichting Terugbetalingsregelingen verwerkt en alleen gebruikt voor de uitvoering voor de via de Stichting lopende terugbetalingsregelingen. Onze privacyregeling is ook op deze regeling van toepassing. Wij kunnen u een overzicht van de zorgverzekering ter controle vragen