Uw arts heeft u het geneesmiddel Dexamfetaminesulfaat DMB (RVG 115446) voorgeschreven.

 afbeelding doosje klein                    

Voor dit geneesmiddel geldt een bijbetaling in de vorm van een eigen bijdrage.
Uw apotheek declareert de kosten van uw geneesmiddel rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar, uw zorgverzekeraar stuurt u achteraf een rekening voor de bijbetaling.
U betaalt per jaar maximaal € 250,- eigen bijdrage voor geneesmiddelen.

De fabrikant van Dexamfetaminesulfaat DMB heeft voor dit geneesmiddel een terugbetalingsregeling beschikbaar gesteld. De terugbetaling betreft € 20,- per doosje van 30 tabletten. Stichting Terugbetalingsregelingen HEVO Consult maakt deze bijbetaling namens de fabrikant vooraf aan u over, zodat u met dit geld de rekening van de zorgverzekeraar achteraf kunt betalen.

Per kalenderjaar betaalt u maximaal € 250,- aan eigen bijdrage voor het gebruik van geneesmiddelen. Dit is ook het bedrag wat u van HEVO Consult maximaal vergoed kunt krijgen.

Hoe kom ik voor terugbetaling in aanmerking?

Bij uw eerste levering ontvangt u van uw arts/apotheker een declaratieformulier dat u zelf moet invullen; de apotheker plakt hier het etiket op van de geleverde geneesmiddelen.
Dit document kunt u ook downloaden op de formulieren pagina.

U kunt uw declaraties indienen op één van de volgende wijzen:

  • Via de HEVO webapp, te gebruiken via smartphone, tablet of PC.
    Registreer uzelf als gebruiker en dien op eenvoudige wijze uw declaraties in.
    Verdere uitleg over het gebruik van de HEVO webapp vindt u hier.
  • Per post: stuur een ingevuld declaratieformulier voorzien van medicatie-etiket naar:
    HEVO Consult (Stichting Terugbetalingsregelingen) Postbus 546, 4200 AM Gorinchem.
  • Per mail: bij de eerste declaratie mailt u een ingevuld declaratieformulier voorzien van medicijnetiket naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij vervolg declaraties kunt u volstaan met het mailen van een foto of scan van het medicatie-etiket.

Wij streven ernaar het bedrag van de terugbetaling waarvoor u in aanmerking komt binnen 14 werkdagen na ontvangst van uw aanvraag aan u te hebben uitbetaald op de door u opgegeven bankrekening

Dien uw declaraties in binnen 6 maanden.

LET OP: U dient voor elke uitgifte van Dexamfetaminesulfaat DMB opnieuw een verzoek voorterugbetaling in te dienen.

Heeft u vragen?

Kijk dan bij veelgestelde vragen.

Staat uw vraag er niet bij? Mail dan uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met 0183-619810.

Persoonsgegevens worden strikt vertrouwelijk door Stichting Terugbetalingsregelingen verwerkt en alleen gebruikt voor de uitvoering voor de via de Stichting lopende terugbetalingsregelingen. De privacyverklaring is te vinden op deze website.