Uw arts heeft u het geneesmiddel Carnitene® tabletten 330mg voorgeschreven.

Carnitene330afbeelding klein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als gevolg van een wetswijziging wordt dit geneesmiddel met ingang van 1 januari 2022 niet meer volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Er geldt een bijbetaling tot een maximum van €250,00 per jaar. De fabrikant van Carnitene® zal deze bijbetaling aan u vergoeden, zodat u hiervan geen nadeel ondervindt. Let wel, de bijbetaling telt niet mee in het eigen risico behorend bij uw zorgverzekering.

Hoe komt u voor terugbetaling in aanmerking?

Eerste recept

  1. U ontvangt van uw apotheker (of eventueel van uw arts) een aanvraagformulier. Op dit aanvraagformulier is door de apotheker uw medicijn-etiket geplakt. Dit document kunt u ook zelf downloaden op de formulieren pagina. Vul dit formulier verder in en stuur dit naar HEVO Consult. Dit kan op 2 manieren: per post naar HEVO Consult (Stichting Terugbetalingsregelingen), Antwoordnummer 302, 4200 VB Gorinchem of u stuurt een foto of scan van de formulieren per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  2. Het bedrag van de terugbetaling waarvoor u in aanmerking komt wordt binnen 14 werkdagen na ontvangst van uw aanvraag aan u uitbetaald op de door u opgegeven bankrekening.

Herhaalrecept

  1. Na de eerste betaling  kunt u gebruikmaken van de HEVO webapp . Hierbij voegt u een foto of scan van het medicatie-etiket toe.
  2. Natuurlijk mag u de aanvraag ook per e-mail of per post indienen: het inzenden van een scan/foto van het ingevulde aanvraagformulier met medicatie-etiket via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar HEVO Consult.
  3. Het bedrag van de terugbetaling waarvoor u in aanmerking komt wordt binnen 14 werkdagen na ontvangst van uw aanvraag aan u uitbetaald op de door u opgegeven bankrekening.

Na elke levering van Carnitene® tabletten kunt u een aanvraag voor vergoeding indienen. Dit doet u tot u de maximale vergoeding van de fabrikant van €250,00 volledig heeft ontvangen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via 0183-619608.

Persoonsgegevens worden strikt vertrouwelijk door Stichting Terugbetalingsregelingen verwerkt en alleen gebruikt voor de uitvoering voor de via de Stichting lopende terugbetalingsregelingen. De privacyverklaring is te vinden op onze website.