Uw arts heeft het geneesmiddel Briviact® 25 mg voorgeschreven. Dit geneesmiddel wordt niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Er geldt een bijbetaling. De fabrikant heeft een terugbetaalregeling opgezet om deze bijbetaling aan u te vergoeden.

Als gevolg van een wetswijziging is de terugbetaalregeling per 1 januari 2019 veranderd. De apotheek declareert de kosten van uw geneesmiddel rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar stuurt u achteraf een rekening voor de bijbetaling. U hoeft deze bijbetaling dus niet meer te betalen in uw apotheek.

Ook is de bijbetaling voor geneesmiddelen gemaximaliseerd tot €250,00 per jaar. Boven dit bedrag worden de kosten voor de bijbetaling wel vergoed door uw zorgverzekeraar.

Hoe komt u voor terugbetaling in aanmerking?

Eerste recept

 1. U ontvangt van uw apotheker een aanvraagformulier. Op dit aanvraagformulier is een medicijn-etiket geplakt. Dit document kunt u ook zelf downloaden op de formulieren pagina.
 2. Vul het aanvraagformulier in. Stuur dit ingevulde aanvraagformulier (incl. medicatie-etiket) per post naar HEVO Consult (Stichting Terugbetalingsregelingen), Antwoordnummer 302, 4200 VB Gorinchem of per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 3. U kunt in plaats van het aanvraagformulier ook de HEVO webapp gebruiken, u moet zich eerst registreren, nadat u een activatie mail heeft gehad, kunt u inloggen en declareren.
 4. Het bedrag dat achteraf door uw zorgverzekeraar aan u in rekening wordt gebracht, wordt door HEVO Consult vooraf aan u uitbetaald. Dit duurt maximaal 14 dagen.

Herhaalrecept

 1. Maak een foto van het medicatie-etiket op het medicijn- doosje. Stuur deze foto naar HEVO Consult. Dit kan op 3 manieren:
  - Per HEVO webapp of
  - Per e-mail: naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
  - Per post met het medicatie-etiket incl. het formulier naar HEVO Consult (Stichting Terugbetalingsregelingen), Antwoordnummer 302, 4200 VB Gorinchem
 2. Het bedrag dat achteraf door uw zorgverzekeraar aan u in rekening wordt gebracht, wordt door HEVO Consult vooraf aan u uitbetaald. Dit duurt maximaal 14 dagen. 

Na elke levering dient u uw medicatie-etiket te declareren.

Welke dosering en welk bedrag wordt vergoed?

Briviact® 25mg – 56 tabletten - €43,68

Heeft u vragen? Neem contact op met HEVO Consult via 0183-619608.

Persoonsgegevens worden strikt vertrouwelijk door Stichting Terugbetalingsregelingen verwerkt en alleen gebruikt voor de uitvoering voor de via de Stichting lopende terugbetalingsregelingen. De privacyverklaring is te vinden op onze website.

NL-N-BR-EPOS-1900002