Door uw arts is innohep® voorgeschreven voor het voorkomen van trombose. Voor dit geneesmiddel geldt een bijbetaling die achteraf door uw zorgverzekering in rekening word gebracht. Elke Nederlander heeft een eigen bijdrage voor medicijnen van €250,00 per jaar. De fabrikant van innohep® heeft HEVO gevraagd de bijbetaling hiervan vooraf aan u over te maken, zodat u met dit geld de rekening van de zorgverzekeraar kunt betalen. Dus ondanks dat u aan de apotheek geen geld betaald, dient u wel een aanvraag in te dienen om voor vergoeding in aanmerking te komen. Deze terugbetalingsregeling geldt vanaf 1 januari 2019.

Hoe kom ik voor terugbetaling in aanmerking?

Bij het ophalen van uw medicijn ontvangt u een aanvraag formulier, waarop de apotheek een medicijn etiket heeft geplakt. Dit document kunt u ook zelf downloaden op de formulieren pagina. U vult dit formulier in en mailt het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of u stuurt het op naar HEVO Consult (Stichting Terugbetalingsregelingen) Antwoordnummer 249, 4200 VB Gorinchem

Voor vervolg leveringen kunt u de HEVO webapp gebruiken. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om uw aanvraag te mailen naar bovenstaand mail adres of anders per post op te sturen.

Na elke levering van innohep® dient u een aanvraag met medicatie etiket in te dienen.

Op welke vergoeding heb ik recht?

innohep® 10.000 IE/0,5ml - 10 spuiten - € 22,87
innohep® 14.000 IE/0,7ml - 10 spuiten - € 32,02
innohep® 18.000 IE/0,9ml - 10 spuiten - € 41,17

Persoonsgegevens worden strikt vertrouwelijk door Stichting Terugbetalingsregelingen verwerkt en alleen gebruikt voor de uitvoering voor de via de Stichting lopende terugbetalingsregelingen.

Indien u vragen heeft, kunt u bij veel gestelde vragen kijken of ons bereiken op het telefoonnummer 0183-647279.