Wat is het verschil tussen het verplicht eigen risico en de eigen bijdrage?

Het verplicht eigen risico geldt voor bijna alle vergoedingen uit de basisverzekering en is  ook voor 2023 gesteld op € 385. Het is een verplicht te nemen risico dat geldt voor iedereen boven de achttien jaar en is niet aftrekbaar van de belasting. Doet u geen aanspraak op uw verzekering, dan betaalt u niets. Meer informatie kunt u vinden op de website van de overheid via de volgende link: www.rijksoverheid.nl

Voor uw eigen bijdrage geldt dat de verzekeraar de kosten tot een bepaalde grens betaalt en dat de verzekerde de kosten die daarboven liggen zelf draagt. Deze eigen bijdrage is vaak gekoppeld aan de volgende vormen van zorg: geneesmiddelen, hulpmiddelen, kraamzorg, verloskundige zorg en ziekenvervoer. Hieronder vallen dus de kosten die u voor uw medicijn maakt en via HEVO Consult kunt terug ontvangen. Per 1 januari 2019 is de eigen bijdrage van de medicijnen gemaximeerd op € 250,- U ontvangt hiervan een rekening overzicht van uw zorgverzekering. De betaling die u via HEVO Consult ontvangt is een compensatie hierop van de leverancier van uw medicijn.

Hoe snel wordt mijn aanvraag behandeld?

Ons streven is uw aanvraag binnen 14 dagen te behandelen.  Declaraties via de webapp worden binnen enkele dagen behandeld. Uw compensatie wordt elke 5de en 20st van de maand overgemaakt nadat u betalingsoverzicht heeft ontvangen. 

Ik heb al eerder een aanvraag gedaan en hoe nu verder?

Na elke nieuwe aflevering van medicijnen dient u zelf wederom een aanvraag in te dienen, via HEVO webapp, Mail of Post. Dus ondanks dat u aan de balie geen geld betaalt, dient u wel een aanvraag in te dienen om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Ik ben vergeten mijn etiketten te bewaren?

Geen probleem, u kunt een overzicht van de door u gebruikte medicatie bij de apotheek opvragen en deze alsnog aan ons opsturen