U heeft Pedippi® 2 mg/ml, poeder voor orale suspensie omeprazol verkregen via de apotheek.

Het eerste recept wordt niet door de zorgverzekering vergoed. Herhaalrecepten worden deels vergoed door de zorgverzekeraar, hiervoor geldt een bijbetaling tot een maximum van €250,00 per jaar. Deze bijbetaling wordt door uw zorgverzekering achteraf aan u in rekening gebracht.

De fabrikant van Pedippi heeft HEVO Consult (Stichting Terugbetalingsregelingen) gevraagd om vanaf 1 februari 2021 de eigen bijdrage in delen te vergoeden aan de patiënt tot maximaal €250,00. Vanaf 1 juli 2022 wordt ook het eerste recept (eerste uitgifte) volledig vergoed.

 • Eerste recept voor alle patiënten: Volledige vergoeding voor het eerste flesje, alleen wanneer pedippi de allereerste omeprazol is, op vertoon van de rekening van uw apotheek.
 • Tweede en volgende flesjes (herhaalrecepten) voor kinderen van 0-18 jaar: €50,00 vergoeding per flesje (tot maximaal €250,00).
 • Tweede en volgende flesjes (herhaalrecepten) voor alle patiënten van 18 jaar en ouder: €25,00 vergoeding per flesje tot maximaal €250,00).

Hoe kom ik in aanmerking voor vergoeding?

Eerste recept

 1. U ontvangt van uw apotheker een aanvraagformulier. Dit document kunt u ook zelf downloaden op de formulieren pagina. Op dit aanvraagformulier wordt door uw apotheker een medicijn-etiket geplakt van Pedippi®. Bij het eerste recept ontvangt u eventueel een rekening van uw apotheek.
 2. Vul het aanvraagformulier thuis verder in. Stuur dit volledig ingevulde aanvraagformulier samen met de eventuele rekening naar HEVO Consult. Dit kan op 2 manieren:
  - Per e-mail met een foto of scan aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  - Per post in een gesloten envelop: HEVO-Consult (Stichting terugbetalingsregelingen), Postbus 546, 4200 AM Gorinchem

Herhaalrecept

 1. Voor herhaalrecepten maakt u één foto waarop het Pedippiflesje(s) en het medicijn-etiket goed leesbaar op staan.
 2. Voor herhaalrecepten kunt u ook gebruik maken van de HEVO webapp
 3. Het bedrag waarvoor u in aanmerking komt, wordt door HEVO Consult binnen 14 dagen aan u uitbetaald.
 4. Na elke levering van uw herhaalrecept voor Pedippi® kunt u een aanvraag voor vergoeding van de bijbetaling indienen. Dit doet u tot u de maximale vergoeding van de fabrikant van €250,00 volledig heeft ontvangen.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem contact op met via 0183-619608 of lees alle productinformatie op www.pedippi.nl.

Persoonsgegevens worden strikt vertrouwelijk door Stichting Terugbetalingsregelingen verwerkt en alleen gebruikt voor de uitvoering voor de via de Stichting lopende terugbetalingsregelingen. De privacyverklaring is te vinden op onze website.