Per 1 april 2021 valt Metvix® onder een terugbetalingsregeling via HEVO.

Metvix is een fotosensitizer die wordt toegepast bij Photodynamische Therapie (PDT). Bij Daglicht PDT kan deze behandeling in de thuissfeer plaatsvinden. Informatie betreffende de terugbetaling per 1 april 2021:

 AIP  € 187,21
 GVS-vergoeding  € 150,77
 Bijbetaling door patiënt  € 36,44
 Terugbetaling inclusief BTW aan patiënt   € 39,71


De eigen bijdrage voor geneesmiddelen kan worden terugbetaald tot een maximumbedrag van €250,00 per persoon per jaar. Deze regeling voor Metvix wordt op verzoek van de fabrikant uitgevoerd door Stichting Terugbetalingsregelingen HEVO Consult conform onderstaande werkwijze. De aanvraag vindt plaats op basis van door de verzekeraar gefactureerde medicijnkosten

Werkwijze eerste recept

  1. Print het aanvraagformulier via de pop up in uw systeem uit of download het formulier via formulieren.
  2. De patiënt stuurt het ingevulde formulier met in bijlage kopie van de factuur van de verzekeraar waarop Metvix vermeld staat naar HEVO Consult (Stichting Terugbetalingsregelingen), Antwoordnummer 253, 4200VB Gorinchem.
  3. De patiënt scant het ingevulde formulier en ook de factuur van de verzekeraar en zendt dit per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  4. Het bedrag wordt binnen 15 werkdagen aan de patiënt overgemaakt.

Werkwijze herhaalrecept

  1. Voor ieder volgend recept dient de patiënt voor terugbetaling alleen de factuur van de verzekeraar op te sturen of te e-mailen.
  2. Het bedrag wordt binnen 15 werkdagen aan de patiënt overgemaakt.

Let op

Zonder initieel aanvraagformulier van Metvix® en zonder factuur van de verzekeraar kan de patiënt niet worden terugbetaald. De fabrikant behoudt zich te allen tijde het recht voor de regeling aan te passen of te beëindigen.

Indien u vragen heeft, kunt u bij veel gestelde vragen kijken of ons bereiken op het telefoonnummer 0183-619608.

NL-MVR-2100002