Per 1 januari 2019 treedt een nieuwe wettelijke regeling in werking omtrent de eigen bijdrage voor geneesmiddelen tot een maximum bedrag van €250,00 per persoon per jaar. Dit betekent dat de huidige terugbetalingsregeling via de groothandel van Innohep® vervalt. LEO Pharma heeft HEVO Consult gevraagd de terugbetalingsregeling van innohep® injecties uit te gaan voeren.

Werkwijze eerste recept

 1. Print het aanvraagformulier via de pop up in uw systeem uit of download het formulier via www.hevoconsult.nl/formulieren.
 2. Plak eerst de medicatie etiket op het formulier en geeft dit formulier mee aan de patiënt.
 3. De patiënt stuurt éénmalig het ingevulde aanvraagformulier naar HEVO Consult (Stichting Terugbetalingsregelingen), Antwoordnummer 249, 4200 VB Gorinchem
 4. Het bedrag wordt binnen 14 werkdagen aan de patiënt overgemaakt.

Werkwijze herhaalrecept

 1. Bij ieder herhaalrecept dient de patiënt een foto of scan te maken van het medicatie-etiket op het medicijndoosje. De patiënt stuurt deze naar HEVO Consult. Dit kan op 3 manieren:
  - Via de HEVO webapp
  - Per post met het medicatie-etiket incl. HEVO Consult formulier naar HEVO Consult (Stichting Terugbetalingsregelingen), Antwoordnummer 249, 4200 VB Gorinchem
  - Per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 2. Het bedrag wordt binnen 14 werkdagen aan de patiënt overgemaakt.

Let op

Zonder initieel aanvraagformulier met medicatie etiket van innohep® kan de patiënt niet worden terugbetaald. De fabrikant behoudt zich te allen tijde het recht voor de regeling aan te passen of te beëindigen.

Indien u vragen heeft, kunt u bij veel gestelde vragen kijken of ons bereiken op het telefoonnummer 0183-647279.