Vanaf 1 januari 2019 is de nieuwe regeling met betrekking tot de maximalisatie van de bijbetaling (€250,00) voor geneesmiddelen van kracht (Staatcourant 13 juni 2018). Als apotheker speelt u een belangrijke rol in de implementatie van deze nieuwe regeling en de verrekening via de zorgverzekeraars.

Voor Tentin® Snap-Tab is sinds 15 mei 2017 een gedeeltelijke terugbetalingsregeling van kracht. Vanaf 1 januari 2019 is er een aangepast compensatieregeling die de maximale eigen bijdrage van €250,00 voor patiënten gedurende het jaar compenseert. Iedere keer dat de patiënt een bewijs van levering van Tentin® Snap-Tab bij HEVO Consult indient, wordt het bedrag, waarop de patiënt volgens de regeling recht heeft, uitbetaald. Als u een recept voor Tentin® Snap-Tab in uw systeem invoert ziet u een verwijzing naar de regeling.

Werkwijze

  1. De voorschrijvende arts download een declaratieformulier bij formulieren
  2. De arts geeft dit formulier, samen met het recept mee aan de patiënt.
  3. U als apotheker plakt het etiket op het declaratieformulier dat verder door de patiënt wordt ingevuld.
  4. De patiënt stuurt het declaratieformulier (met medicijn etiket) op naar Stichting Terugbetalingsregelingen HEVO Consult, Postbus 546, 4200 AM Gorinchem, of mailt het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  5. Binnen enkele weken wordt het bedrag, waarop de patiënt recht heeft overgemaakt.
  6. Voor ieder volgende levering kan de patiënt de speciale HEVO webapp gebruiken en een foto van het etiket rechtstreeks via deze App insturen. Ook kan de patiënt een scan of foto van het etiket mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het per post opsturen blijft ook altijd mogelijk.

Let op

De vergoeding van Tentin© Snap-Tab is per 1 januari 2022 € 20,00 per doosje voor de 5mg, €40,00 per doosje voor de 10mg en €80,00 per doosje voor de 20mg. Vergoeding is mogelijk tot maximaal €250,00 per patiënt per jaar.

Indien bij een vervolg recept de dosering opvallend naar boven afwijkt ten opzichte van het eerste recept, kan er om toelichting gevraagd worden bij de arts. Dit om misbruik van de regeling te voorkomen.

De fabrikant behoudt zich te allen tijde het recht voor de regeling aan te passen of te beëindigen. Indien u vragen heeft, kunt u bij veel gestelde vragen kijken of ons bereiken op het telefoonnummer 0183-647575.