Pedippi (omeprazol orale suspensie) is geïndiceerd voor o.a. de behandeling van maagzweren, ulcus duodeni, eradicatie H. Pylori, refluxziekte en reflux-oesofagitis voor baby’s, kinderen en volwassenen.

Per 1 februari 2021 zal Stichting Terugbetalingsregelingen HEVO Consult namens de fabrikant de eigen bijdrage voor Pedippi® in delen terugbetalen aan de patiënt.

Deze terugbetaling ziet er als volgt uit

  1. Eerste recept voor alle patiënten: Volledige vergoeding voor het eerste flesje alleen wanneer pedippi de allereerste omeprazol levering is op  vertoon van de rekening van uw apotheek.
  2. Tweede en volgende flesjes (herhaalrecepten) voor kinderen van 0-18 jaar: €50,00 vergoeding per flesje (tot maximaal €250,00).
  3. Tweede en volgende flesjes (herhaalrecepten) voor alle patiënten van 18 jaar en ouder: €25,00 vergoeding per flesje tot maximaal €250,00).

Werkwijze

  1. De apotheker download een aanvraagformulier voor terugbetaling via de pop up in het apothekerssysteem of via formulieren .
  2. De apotheker plakt het Pedippi® medicijn-etiket op het aanvraagformulier en geeft deze samen met de rekening van het eerste recept aan de patiënt.
  3. De patiënt stuurt het volledig ingevulde aanvraagformulier voorzien van Pedippi® medicijn-etiket en / of de eerste rekening per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar HEVO Consult, Stichting Terugbetalingsregelingen, Postbus 546, 4200 AM Gorinchem.
  4. Na elke levering van Pedippi® kan de patiënt een aanvraag voor terugbetaling indienen. Dit doet de patiënt tot de volledige vergoeding van €250,00 is terugbetaald.
  5. Voor de aanvraag van terugbetaling van herhaalrecepten kan de patiënt ook gebruik maken van de HEVO webapp, gratis te downloaden op smartphone of tablet.

Let op

De fabrikant behoudt zich te allen tijde het recht voor de regeling aan te passen of te beëindigen.

Heeft u vragen over de terugbetaling? Neem dan contact op met HEVO Consult via 0183-619608